Wie ben ik?

‘It’s not how the wind blows but how the captain sets his sail’. Het gaat om het zelf aanpassen van de stand van de zeilen, niet de windrichting, die beslist welke kant je opgaat.

Weet je niet hoe te beginnen? Wacht je op hulp, maar blijft het uit? Ben je afhankelijk van je situatie waar je in vastzit? Blijf je piekeren? Wil je weten wat jou drijft? Wil je verbinding met je partner? Wil je harmonie? Wil je dat je kind leert luisteren? Wil je dat de ruzies ophouden? Wil je je minder afhankelijk voelen van je ouders? Wil je minder beïnvloed worden door je omgeving? Wil je je talenten ontdekken?

Wil je meer en beter je eigen keuzes maken, wil je je vrijer voelen? Wil jij je eigen leven leiden?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik kan jou, je gezin helpen.

Mijn unieke aanpak:

 • krachtige formule
 • effectieve methode
 • aan een aantal sessies genoeg
 • op alle levensgebieden een diepe ontwikkeling/acceptatie doormaken
 • heling van verwondingen
 • vrijuit gaan leven.

Welkom. Mijn naam is Diane Brouns, Orthopedagoog en moeder van drie prachtige kinderen. Van jongs af aan weet ik wat ik wil en heb ik een sterk bewustzijn. Hier is de kiem ontstaan. Als elfjarig meisje wist ik al dat ik moeder en Orthopedagoog wilde worden.

Opleidingen:

 • Universitaire Pedagogische Wetenschappen
 • HBO Pedagogiek
 • Opleiding Familie- en Organisatieopstellingen op het gebied van systemisch werken
 • Aanvullende opleidingen, cursussen en trainingen. Daarnaast ben ik actief in een intervisiegroep met vakgenoten en verdiep ik mijn kennis en inzichten met supervisie.

Werkervaring:

 • 19 jaar in gezinnen met (complexe) problematiek op meerdere levensgebieden
 • 9 jaar in de kinder- en volwassenpsychiatrie
 • > 10 jaar in de gehandicaptenzorg met kinderen en pubers met gedrags- en ontwikkelingsproblemen.

 

Kinderpraktijk Hartenkracht

Vanuit mijn gedrevenheid en authentiek zijn heb ik mijn eigen Kinderpraktijk Hartenkracht opgestart met zelf ontwikkelde ideeën en uitgewerkte methodieken die blijvend resultaat opleveren.

 

Unieke benadering

Preventie als drijfveer.

Uniek bij Hartenkracht is de combinatie tussen expertise en de focus op de (aanstaande) ouder. Je vindt snel een oplossing door:

 • voorlichting te krijgen
 • kennis te ontvangen
 • te ervaren

Zo worden in een vroeg stadium dynamieken inzichtelijk gemaakt. Ik richt de behandeling op preventie, het voorkomen dat (verdere) problemen in de huidige en toekomstige ontwikkeling optreden. Ik ben gespecialiseerd in het maken van unieke en onderscheidende behandelingen. Mijn hulpaanbod wordt specifiek op maat aangepast aan jouw hulpvraag, wensen, verwachtingen en toekomstbeeld. Door mij eerst te concentreren op de ouders kies ik een andere invalshoek. Zo kan de band tussen ouder en kind volledig en compleet in beeld worden gebracht. Dit is een unieke aanpak, waarmee ik andere paden bewandel. Het gedrag van een kind is een ontwikkelingsvraag van ouders. Gedrag begrijpen is de kern en de basis tot succes. De sleutel. Dat is mijn visie en werkwijze. Mijn talent is dat ik jou sleutels kan aanreiken om de onbewuste invloeden die jou tegenhouden bij het vervullen van jouw dromen zichtbaar te maken en daardoor ruimte te scheppen om je doelen te realiseren.
‘Wegkijken brengt niet de verbetering die je zou willen. Aankijken wel’.

Centraal staan

Diagnostiek

 • Persoonlijkheidsonderzoek
 • Intelligentieonderzoek

WISC-V, de nieuwste intelligentietest voor kinderen van 6-17 jaar die in 2018 uitgekomen isU ontvangt binnen 1½ week een uitgebreid testverslag met scores, observaties, conclusie en handelingsadviezen.

Behandeling

We kijken samen welke behandelvorm het beste bij je situatie past.

Doorlopend leid ik tevens als gecertificeerd opsteller workshops Familieopstellingen en individuele ouder- kindopstellingen, ouder- tieneropstellingen, jongeren- en adolescentenopstellingen, opstellingen op basisscholen, in het voortgezet onderwijs en in de gezondheidszorg. Immers: ‘één beeld zegt meer dan duizend woorden’. Klanten verwoorden dat één opstelling veel inzichten oplevert, ook diepe inzichten, waardoor ze vooruit kunnen. Ik gun het u ook.

Coachen

 • Advisering van professionals op scholen en in de jeugdhulpverlening
 • Meedenken met een hulpvraag vanuit ouder, school of kind.

Kenmerkend voor mijn manier van werken is:

 • Succesvol resultaat
 • Wezenlijke veranderingen die vanuit de kern ontstaan en blijven
 • Kinderen en ouders raken (meer) ontspannen en onbezorgder

Ik kan je helpen bij het oplossen van jouw probleem. In jouw eigen individuele en gezamenlijke proces kan ik jou ondersteunen. Ik doe dat met uiterste zorgvuldigheid, respect en begrip. Je wordt gezien en gehoord. Kijk gerust ook op http://www.intelligentietesten.com/ en http://orthopedagogiek.com/ 

Als Orthopedagoog ben ik daarnaast tevens werkzaam in de ambulante jeugdhulp. Als u hiervoor kiest bied ik u een groot scala aan expertise aan als (ad interim) gedragswetenschapper of behandelcoördinator met brede ervaring in de jeugdzorg en ben specialist bij complexe casuïstiek. Mijn passie is het bieden van maatwerk, om het veilig en vertrouwd opgroeien van kinderen te bevorderen en om ouders de verantwoordelijkheid te geven waarbij we samen:

 • de behandeling richten op het proces
 • oplossingsgericht kijken en handelen
 • jouw kwaliteiten en kracht naar boven halen en diepe inzichten en acceptatie en/of blijvende veranderingen creëren.

Het is prachtig om een eigen visie en missie te hebben, die effectief werkt. Ik gun iedereen ook hun eigen missie in het leven.

 

Mijn achtergrond

Mijn wens om Hartenkracht te starten die gericht is op de hechting en ontwikkeling van kinderen had ik al van jongs af aan; op elf- en twaalfjarige leeftijd kreeg ik twee broers en vanaf dag één voelde ik me betrokken bij hun ontwikkeling en opvoeding. Daardoor kwam al vroeg mijn pedagogische kant naar boven en daarin ligt dan ook de basis voor de keuzes.

 

Deskundigheid en kwaliteit

Kwaliteit staat voorop. Daarom ben ik lid van de NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen), het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd), VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitkunde) en het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Via bijscholing, intervisies en supervisies blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Problemen met kind, gezin of op school? Voel je vrij om voor meer informatie, vragen of advies contact met mij op te nemen. Kom zo vroeg mogelijk, dan kan het gedrag in de oorspronkelijke bron worden bekeken en aangepakt. Hoe vroeger de problemen onderkend worden hoe eerder de moeilijkheden in de ontwikkeling van het kind worden opgelost.

Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten.